Onze Know-How

We bieden een zeer uitgebreid assortiment producten die inspelen op de hedendaagse noden, met onder meer klassieke koffiekoeken, handbewerkte ambachtelijk ogende broden, gevulde snacks, de allerbeste Franse banketbakkersklassiekers en zo veel meer.

Onze knowhow op het vlak van broden

Of het nu gaat om individuele broodjes, halve stokbroden, lange stokbroden en grote broden, we bieden een ruim aanbod van formaten en recepten, inclusief lokale specialiteiten zoals focaccia en ciabatta, handbewerkte, artisanaal geïnspireerde en rustieke producten met heerlijke inclusies en toppings, zoals sesamzaad, pompoen- en lijnzaad enz.

 

Het geheim van die broden, het aroma, het uitzicht en de unieke smaak ervan schuilt in onze Franse bakermat, in de met zorg gekozen ingrediënten die we gebruiken, in onze op oude ambachten geïnspireerde technieken en in onze grote expertise op het vlak van voordegen -zuurdeegtechnieken, poolish, biga – allemaal het resultaat van een eeuw bakkersknowhow.

 

Ons aanbod omvat halfgebakken broden voor klanten die de smaak en textuur van versgebakken brood willen brengen en afgebakken brood om een volwaardige dienst te verlenen aan klanten die niet over een oven in hun winkel beschikken.

Onze knowhow inzake koffiekoeken

We bieden een bonte waaier van klassieke koffiekoeken - botercroissant, chocoladekoek, rozijnenkoek - alsook specialiteiten die inspelen op de vragen van consumenten en onze klanten: gevulde viennoiserie, organische en veganproducten enz.

 

Dankzij onze knowhow in verschillende technologieën, maken we rijsklare koffiekoeken voor klanten die beschikken over een gistingskamer en bakklare viennoiseries – voorgerezen en met eigeel ingestreken – voor een vlot en snel bakproces.

Onze knowhow inzake patisserie

Als expert in Franse patisserieklassiekers vervaardigen wij al onze laagjescakes, soezen en millefeuilles in onze ateliers in Bretagne, Frankrijk.

 

Met behulp van essentiële ingrediënten, authentieke recepten en ambachtelijk geïnspireerde technieken ontwikkelen en ontwerpen onze patissiers recepten om de beste producten te leveren, waaronder klassieke Franse recepten en gerestylde internationale bestsellers die geïnspireerd zijn op de recentste trends.

 

Al onze patisserieproducten zijn klaar om te ontdooien en op te dienen: u kunt ze dus gewoon laten ontdooien in een koelkast of op kamertemperatuur, afhankelijk van het producttype voor u ze aan uw klanten serveert.

 

Ons aanbod omvat ook verfijnde handgemaakte producten met een zeer zintuiglijke ervaring – vulklare taartbodems, macarons - vanuit ons Délifrance A La Folie! assortiment.

Onze knowhow in traiteur producten

Dankzij onze knowhow op het gebied van traditioneel bladerdeeg bieden wij een ruime keuze aan hartige producten, waaronder een gevarieerde selectie van topsnacks met nieuwe vormen, nieuwe deegsoorten en nieuwe recepten - mandje, swirl, twist, open croissant, hartige croissant.

 

Ons gamma omvat een vegetarisch aanbod - spinazieswirl, groentemandjes, groentebroodjes enz. - en een feestelijk assortiment met onze vulklare producten uit de Délifrance à La Folie! reeks.

 

Al onze bladerdeegproducten zijn bakklaar voor een gemakkelijke en snelle bakbeurt in de winkel.

De vervaardiging van onze producten

Het verhaal van een croissant

Alles begint bij onze bakkers: ze ontwikkelen en testen de recepten in ons laboratorium voor luxebroodjes in het zuiden van Frankrijk, in Romans-sur-Isère.

Zodra de labo-ontwerpen zijn gevalideerd, zijn ze klaar voor tests op industriële schaal. Alvorens een recept op industrieel niveau te kunnen ontwikkelen, moeten de grondstoffen – dezelfde ingrediënten die de ambachtelijke bakker gebruikt – aan een strenge selectie worden onderworpen: boter, bloem, suiker, eieren, melk, gist en zout.

 

Dag in dag uit spelen wij in op de verwachtingen van de consumenten en van onze klanten (bioproducten, vereenvoudiging van de ingrediëntenlijst, bevoorrading met duurzame grondstoffen, certificeringen – chocolade, palmolie enz. – veganproducten).

De fabricage in 13 stappen

5 uur - dat is de productietijd die verstrijkt tussen het kneden van het deeg en het moment waarop het product de koelkamer binnenrijdt.
 
 

1 Grondstoffen opslaan

2 Grondstoffen wegen

3 Kneden

4 Deeg en boter extruderen

 

5 Toeren

6 Rusten

7 Snijden

8 Vormen en vormcontrole

 

 

9 Stomen / met eigeel bestrijken / diepvriezen

10 Laboratorium kwaliteitscontrole

11 Verpakking in zakken en in karton

12 Palletiseren

13 Opslaan

De diepvriesmarkt voor bvpt-producten cijfermatig

 

 

 

34%

 

 

Het aandeel van de bake-off/diepvriesproducten binnen de markt van de verse BVPT-producten in Europa (bron GIRA, 2022)

 

 

+ 10%

 

 

Een dynamische markt die al 10 jaar groeit (bron GIRA, 2022)

 

Groei ondersteund door het goede imago van bake-off & zijn voordelen:

 

Gemak & praktisch

Vermindering van voedselverspilling

Oplossing voor gebrek aan geschoold personeel

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Innovatieve producten altijd beschikbaar

ZOOM OP HET DIEPVRIESPROCES

 

Diepvriezen is een industriële techniek waarbij voedingsmiddelen snel en brutaal worden afgekoeld (in enkele minuten tot 1 uur) en waarbij ze intens worden blootgesteld aan temperaturen tussen -30° C en -50° C.

 

Dankzij dit procedé gaat het vocht dat zich in de cellen bevindt fijn kristalliseren, waardoor de celafbraak wordt gestopt en de verspreiding van micro-organismen wordt belet. De micro-organismen worden op lage temperatuur in slaaptoestand gebracht. Producten die op deze manier worden diepgevroren, bewaren hun versheid, hun textuur, hun smaak en de voedingsstoffen en de vitaminen worden vastgehouden.