Retail

Bakkerijen in supermarkten bieden een productassortiment dat te vergelijken is met dat van traditionele bakkerijen: brood, koffiekoeken, taarten, gebakjes, donuts en muffins, … In tegenstelling tot de rekken met verpakt brood vormen de bakkerijen in supermarkten een aparte afdeling, met personeel om klanten te bedienen en, voor de meeste merken, de ruimte om producten ter plaatse te bakken.

De kwaliteit van bakkerijproducten in grootwarenhuizen is de laatste jaren erg verbeterd.

Klanten tonen steeds meer interesse voor deze producten die hun de mogelijkheid geven om al hun

boodschappen op één plek te doen. De bakkerijafdeling bevindt zich idealiter aan de ingang van de winkel

om klanten met heerlijke geuren en aantrekkelijke producten aan te zetten om te kopen.

 

In de Verenigde Staten is de bakkerij een van de afdelingen die het grootste aantal bezoekers trekt.

Volgens het Power of Bakery-rapport van het Food Marketing Institute en de American Baker’s Association

gaan klanten bijna één keer per week naar de bakkerij.

 

Er zijn drie grote troeven die aan de basis liggen van het succes van bakkerijen in grootwarenhuizen:

het gemak, de versheid, en de hoge kwaliteit (Mintel-studie: ISB market in the US).

Er zijn drie grote troeven die aan de basis liggen van het succes van bakkerijen in grootwarenhuizen: het gemak, de versheid, en de hoge kwaliteit (Mintel-studie: ISB market in the US).

 

Het succes van deze afdeling is grotendeels te danken aan de inspanningen om handig mee te nemen producten aan te bieden, zowel in individuele porties als verpakkingen met meerdere producten. Het is  mogelijk dat deze afdeling ook profiteert van impulsaankopen.

 

De producten zijn namelijk eenvoudig mee te nemen voor een vers en snel ontbijt of een snelle hap tijdens het winkelen.

De versheid van de producten is eveneens een belangrijke factor omdat de smaak- en de reukzin geprikkeld wordt, maar ook omdat klanten versgebakken producten als gezond beschouwen. Hoogwaardige en onbewerkte producten geven daarnaast een ambachtelijk imago aan het merk.

Het Power of Bakery-rapport toont ook dat volkoren- en meergranenproducten het meest in trek zijn bij babyboomers, terwijl millenials meer aandacht besteden aan koolhydraten, eiwitten en gluten. Hoewel het belangrijk blijft om klanten handige, gezonde en transparante producten aan te bieden, blijft plezier ook een belangrijke rol spelen in de verkoop, vooral voor impulsaankopen.

 

Delifrance helpt u om aan de wensen van uw klanten te voldoen met een uitgebreid gamma aan onmisbare producten die kwaliteit en een betaalbare prijs verenigen.

ONZE SELECTIE VOOR RETAILERS

 

Onze producten

 

NIEUWS

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT: SWIRL

 

De swirl combineert de crunch van het klassieke, Franse bladerdeeg met de smaak van de best verkochte Amerikaanse chocolade.