Onze MVO-aanpak:

Baking Good Better

Klimaatverandering, behoud van biodiversiteit, mondiale voedselveiligheid, energietransitie, transformatie van landbouw- en productiemodellen allemaal belangrijke onderwerpen.

Geconfronteerd met deze grote uitdagingen, is Délifrance er volledig van overtuigd dat het als levensmiddelenbedrijf de verantwoordelijkheid als geen ander moet nemen.  

Onze missie van het bedrijf is:

 

Onze roots liggen in de grond, het graan en in onze Franse bakkerskennis.

Samen groeien we elke dag en delen we dit erfgoed en onze liefde voor het bakken.

Verantwoordelijk, creatief en heerlijk zijn hierbij sleutelwoorden.

 

Met deze missie hebben wij twee begrippen bevestigd die cruciaal zijn bij het bepalen van onze MVO-strategie: verantwoordelijkheid en onze trots om bij VIVESCIA te horen.

VIVESCIA lanceerde zijn eigen duurzaamheidsbeleid, genaamd LINK, in juni 2022. Bij Délifrance hebben we een ambitieuze MVO-strategie uitgestippeld, hierbij rekening houdend met het kader vanuit VIVESCIA en aangepast aan onze eigen Délifranace strategie.  Deze is rechtstreeks verbonden met de impact van ons bedrijf, ons DNA, onze waarden en onze ambitie.

We hebben onze aanpak Baking Good BETTER genoemd. "Better" betekent dat we samen actie ondernemen en ervoor zorgen dat duurzaamheid centraal staat bij alles wat we doen met als doel te beschermen wat ons het meest dierbaar is: onze planeet en onze mensen.

Pijler #1:

Planeet

De impact van onze activiteiten op de planeet beperken

Pijler #2:

People

Onze beloften om voor onze teams te zorgen

Pijler #3:

Producten & know how

Kwaliteitsproducten maken voor iedereen, voor ieder moment van de dag


MVO-Rapport 2022-2023

 

Met veel plezier delen wij met jullie ons eerste MVO-rapport 2022-2023.

Na de lancering van Baking Good Better afgelopen jaar, maken wij in dit eerste rapport de balans op van alle projecten die wij hebben uitgevoerd, presenteren wij u onze nieuwe plannen en tonen wij u de resultaten die behaald zijn.

 

Interview van Robert O'Boyle

Onze Chief Executive Officer beantwoordt enkele vragen over "Baking Good Better"

Waarom deze MVO-aanpak?

In 2021 schreven we onze missie waarin we het begrip verantwoordelijkheid en onze trots om bij VIVESCIA te horen hebben opgenomen; we besloten ook Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen toe te voegen aan onze strategische pijlers. In 2022, wilden we vooruitgang boeken en een sterke MVO-cultuur opbouwen binnen Délifrance. MVO is niet nieuw, de teams werken al jaren aan vele onderwerpen die verband houden met MVO, maar Baking Good BETTER verduidelijkt ons doel en schept een kader om onze ambitie te verwezenlijken en onze toekomstige doelstellingen te benaderen.

 

Waarom is een MVO-strategie zo belangrijk?

Als voedingsmiddelenbedrijf zijn we sterk afhankelijk van het klimaat en de landbouwproductie. Of het nu gaat om tarwe of voedsel voor de dierhouderij en op basis daarvan hoogstaande kwaliteitsproducten te produceren, we zijn ervan overtuigd dat we een positieve invloed kunnen hebben op onze toekomst - een toekomst waarin de aarde belangrijk is - en daarvoor moeten we het kostbaarste beschermen, de planeet.

Wat het klimaat betreft, natuurlijk: In de klimaatdoelstelling van Parijs is er een kader vastgesteld om de opwarming van de aarde te beperken tot ruim onder de 2°C en de inspanningen voort te zetten om de opwarming te beperken tot 1,5°C. Maar ook wat andere duurzaamheidsthema's zijn belangrijk: wij zijn bereid bij te dragen tot het behoud van de biodiversiteit, te werken aan de circulaire economie, onze teams de beste werkomgeving te bieden om zo een positieve impact te hebben in de samenleving.

MVO is ook belangrijk voor veel van onze stakeholders: leveranciers, klanten, werknemers, financiële partners, enz. Zij verwachten dat bedrijven zich verbinden en transparanter zijn. MVO creëert waarde op lange termijn voor zowel de belanghebbenden als de samenleving als geheel.

 

Welke kansen biedt deze strategie ons?

Deze MVO-strategie stelt ons in staat ons te onderscheiden van de concurrentie en zo onze klanten de best mogelijke ondersteuning te bieden door onder andere hun eigen uitdagingen op het gebied van het verminderen van de uitstoot van met name koolstofdioxide aan te gaan. Het maakt energie-efficiëntie en het heroverwegen van onze energie- en logistieke systemen tot een belangrijke prioriteit, en dit zal ook economisch zinvol zijn.

SECTION TITLE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut feugiat venenatis mauris pretium ornare. Mauris finibus libero vitae metus sagittis, eget ullamcorper nibh fermentum. Donec ipsum tortor, semper in efficitur et, convallis at ligula.

Mauris et eros faucibus, lobortis ligula quis, elementum magna.

SECTION TITLE


Section Title

TEXT

TEXT

TEXT

TEXT

Section Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut feugiat venenatis mauris pretium ornare.

Mauris finibus libero vitae metus sagittis, eget ullamcorper nibh fermentum.